Apollo

Muziekvereniging Apollo is al vele decennia een begrip in Goor en omstreken.

De vereniging werd op 19 augustus 1919 opgericht en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt.

Na de oorlog ontpopte het Harmonieorkest van Apollo zich tot een waar toporkest. Hoogtepunten op muzikaal vlak waren er in 1959 en 1964, toen Apollo Nederlands kampioen werd. In al die jaren heeft het Harmonieorkest van de vereniging slechts drie dirigenten gehad, te weten de heer Sommer, de heer Fransen en de huidige dirigent Carl Wittrock.

In 1949 kreeg Apollo ook een tamboerkorps dat in de jaren ’60 werd uitgebreid met een bazuin korps. Dit korps werd later omgedoopt tot een drumband en nog weer later tot een drumfanfare.
De beide onderdelen gezamenlijk beleefden in de loop der jaren een aantal fantastische ervaringen. Wat te denken van de muzikale bijdragen aan voetbalwedstrijden, het concert in het concertgebouw in Kiev en de parade ter herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in diezelfde stad, maar ook de parade door Disneyland Parijs als eerste buitenlands amateurorkest.

Gezelligheid is belangrijk binnen deze club waar jong en oud zich thuis voelt. Gezamenlijk muziek maken en een topprestatie willen leveren vormt de drijfveer voor veel muzikanten binnen deze actieve vereniging. Op hun website vindt u alle relevante informatie over deze levendige vereniging.

Zo blijkt maar weer dat Apollo een vereniging is die nog steeds midden in de Goorse gemeenschap staat.

 

Klik hier voor Apollo

 

De Reggehof
De Höfte 5
7471 DK Goor 

TELEFONISCH BEREIKBAAR:

Op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur via 0547 -284888

 

Openingstijden kassa:

Op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling.

Contact | De Reggehof

© De Reggehof 2024 | Website by Itix