Van Belfast naar Rome & van Madrid naar... Goor!

De beeldende muziekvoorstelling IK… eh ik van jeugdtheatergezelschap ‘Het Houten Huis’ komt op vrijdag 15 maart naar De Reggehof in Goor. Een unieke en laatste kans om deze voorstelling in Nederland te zien. Recensent Vincent Kouters van De Volkskrant in zijn recensie: 'Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden – ook al staat er 6+ achter de titel.’

‘Haha, dat is toevallig hoor,’ antwoordt acteur Martin Franke lachend op de vraag of het gezelschap de internationale toer speciaal onderbrak voor Goor. ‘Maar inderdaad, de week daarvoor staan wij in Belfast en de week erop gaan wij naar Rome. En dus Goor daar tussendoor, leuk toch.’

Bejubelde voorstelling

De voorstelling won maar liefst twee Zilveren Krekels: een voor de meest indrukwekkende jeugdtheater productie en een voor de meest indrukwekkende podiumpresentatie voor het decorontwerp. De jury van de VSCD (Vereniging Schouwburg en Concertzaal Directeuren, red.) over IK… eh ik: ‘Het lijkt wel een schilderij. Een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. 'Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte voorstelling.’ Een ingewikkeld thema, zo lijkt het. Eigenlijk is het voor iedereen die wel eens vastloopt, maar Het Houten Huis slaagt er altijd weer in om de belangrijke thema’s in het leven goed vorm te geven en bespreekbaar te maken. De voorstellingen gaan over ‘dagelijkse helden’ en de imperfecties van het leven.

Een huisje vol verrassingen

Douwe Hibma bedacht het decor. Hij maakte een huisje vol verrassingen. Luikjes, klapdeurtjes en draaiende onderdelen. De Volkskrant: ‘Alles kan bewegen. Er moet achter de schermen een ongelofelijke machinerie staan om alles draaiende te krijgen.’ En over het decor: ‘Het decor valt op door de eigenzinnigheid en de kracht die eruit spreekt. Het decor draagt bij aan het gevoel van verwarring en onmacht, een tollend surrealistisch schilderij, waar je met open mond naar blijft kijken.’ Na afloop van de voorstelling mag het publiek in De Reggehof een kijkje komen nemen achter de schermen.

Vis in het water

Een inkijkje in de alledaagse dromen van een mens, op een leuke, lichte en perfecte manier uitgevoerd door acteurs Franke en Daan Hamel. Zij zijn op het podium als een vis in het water en slagen er door hun technisch vakmanschap in om het publiek van begin tot eind te boeien. Nu dus te zien in theater De Reggehof in Goor en wel op vrijdag 15 maart om 19.00 uur. Erbij zijn is in dit geval echt meemaken.