Nieuwe Raad van Toezicht

Stichting Theater Verenigings- en Evenementen Centrum 'De Reggehof' heeft met ingang van 26 januari de nieuwe Raad van Toezicht (RvT) geïnstalleerd. Deze RvT vervangt het bestuur, waarmee de overgang naar een nieuw bestuursmodel voltooid is. In de raad nemen vijf leden zitting:

Ank Bijleveld-Schouten (voorzitter), woonachtig te Goor, is voorzitter van het Kapittel voor de Civiele Orden, voorzitter van de Twente Board en lid van de RvT van De Nederlandse Reisopera. Daarvoor was mevrouw Bijleveld-Schouten onder andere waarnemend burgemeester van Almere, minister van Defensie, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, burgemeester van Hof van Twente en lid van de Tweede Kamer.

“Voor mij is de Reggehof het culturele kloppend hart van de gemeente, maar ook het thuis voor verenigingen. Ik kom er regelmatig en graag en zie er naar uit om samen met de andere leden van de Raad van Toezicht te werken aan een goede toekomst voor De Reggehof.”

Bert Jongsma is ook woonachtig in Goor en onder andere voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van Saxion, bestuursvoorzitter van Sdu NV, lid van de Raad van Commissarissen van Aegon Nederland en Aegon Bank, directeur van Kluwer’s Courantenbedrijf en Uitgeverij Kluwer BV en ambtenaar op het Ministerie van Defensie en Algemene Zaken.

“De Reggehof. Je kunt niet zonder. Een gemeente zonder Reggehof? Ik moet er niet aan denken”.

Jan Put is historicus, werkzaam geweest als docent geschiedenis en ruim vijfentwintig jaar rector geweest op scholengemeenschappen van de Stichting Carmelcollege in Hengelo en in De Achterhoek. Hij is lid van de RVT van de Stichting Speciaal Onderwijs Twente/Oost-Gelderland. In de Heilige Geestparochie vervult hij de rol van vicevoorzitter/secretaris van het parochiebestuur. Op cultureel gebied is hij geruime tijd voorzitter geweest van de Stichting Schouwburg Hengelo. Momenteel is hij bestuurslid van het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Daarnaast is hij op diverse terreinen actief in en rond zijn woonplaats Hengevelde.

“Cultuur geeft kleur aan de samenleving, ook in de Hof van Twente”.

Githa van Vilsteren-Billet woont in Lochem en is directeur marketing en PR van Landgoed De Wilmersberg in De Lutte. Daarvoor was ze voorzitter van de Cliëntenraad van het St. Lucas Andreas Ziekenhuis, manager Relatiebeheer bij War Child en marketeer bij Amnesty International, allen in Amsterdam.

“Twente is de fijnste regio van Nederland door de natuur, cultuur en bovenal het noaberschap, vind ik als import-Twentenaar. Gasten van ons hotel, die veelal uit de Randstad komen, zien dit ook. Zij hebben het gevoel van vrijheid en zien de hoge kwaliteit van leven in een unieke en gastvrije streek.

Met veel plezier wil ik, in samenwerking met anderen, mijn positieve bijdrage leveren aan het leven van bewoners én bezoekers van Twente.  Ik heb dan ook heel veel zin om als lid van de Raad van Toezicht van De Reggehof van start te gaan”.  

Rogier Lentelink uit Goor is eigenaar van Lentelink Sound Studio, docent muziek aan Avila College Hengelo en Twickel College Borne, drummer en gitarist bij Organic Sound Collective en Reflexxion.

“Ik heb zin om aan de slag te gaan en om samen met de rest van het team De Reggehof het middelpunt van de samenleving in Goor te maken”

 

Tijdens de overdrachtsvergadering op 26-1-24 werd, met grote dankbaarheid voor hun vele verdiensten voor De Reggehof, afscheid genomen van het bestuur dat bestond uit Han Wiendels (voorzitter sinds 2007), Henk Kruse (bestuurslid sinds 2006) en Marcel Janssen (bestuurslid sinds 2016).

Op de foto van links naar rechts: Marcel Janssen – Jan Put – Pascal de Smit – Bert Jongsma – Ank Bijleveld-Schouten -  Rogier Lentelink – Han Wiendels – Henk Kruse (Githa van Vilsteren-Billet niet op de foto)