Het programma van Het Nationaal Theater Weekend is bekend!

Op 26, 27 en 28 januari is het Nationaal Theater Weekend. Dat betekent dat u de voorstellingen dat weekend voor maar €10,= kunt bezoeken. 

Lees snel verder voor het gehele programma. 

Vrijdag 26 januari: RJ Stips - RJ Solo

Het is ruim 50 jaar geleden dat Robert Jan Stips met SUPERSISTER naar aanleiding van hun eerste hitsingle 'She Was Naked' op verrassende wijze acte de présence gaf op het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en bij het grote publiek in 1970 al een geheel eigen plek veroverde.

Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als GOLDEN EARRING, SWEET d'BUSTER, TRANSISTER, GRUPPO SPORTIVO, FREEK de JONGE en natuurlijk nog immer aktief met NITS. 

In 'RJSOLO' speelt hij een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist.  Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die ruim 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat daarnaast ook recenter werk horen.

Robert Jan stelt elke avond zijn 'RJSOLO' weer opnieuw samen, zo heeft het publiek heeft óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de - inmiddels zo'n 400 – te spelen songs  door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond 'RJSOLO' ook voor hemzelf  weer verrassingen met zich mee kan brengen.

 

Zaterdag 27 januari: Ruud Smulders - Rudiversum

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM.

Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel.

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat te vaak terug komt in zijn leven.

 

Zondag 28 januari: Boer Boris is de Baas

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook (via Klein Amsterdam producties) op het toneel tot leven.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie.