Een stralend Nationaal Theaterweekend 2024!

Goor/Delden - Een stralend weekend. Niet alleen buiten, waar de zon volop scheen, maar vooral ook in de Nederlandse theaters, waar het Nationaal Theaterweekend werd gevierd. Maar liefst vijf voorstellingen stonden er dit jaar op de planken van de Hofpodia in Goor en Delden. Met een boel stralende gezichten als resultaat. Het Nationaal Theaterweekend is een jaarlijks hoogtepunt voor cultuurliefhebbers, maar vooral om de enthousiaste nieuwkomers kennis te laten maken met wat er voor een moois op de planken staat. En wat was het een feestje!

Een feestelijke opening

Op de openingsavond van het Nationaal Theaterweekend op vrijdag in Goor betrad niemand minder dan Robert Jan Stips het podium voor een muzikaal optreden. Stips, een ervaren muzikant en componist, nam het publiek mee door zijn jarenlange muziekervaring bij onder andere Nits en The Golden Earring. Op deze manier werd het weekend op een prachtige manier geopend!

In Delden werd het publiek verrast door ‘Cabaretpoel’. Het was een zeer afwisselende avond met 4 uiteenlopende cabaretgenres. Voor elk wat wils en een avond boordevol talent bleek wel.

Hofspijkers en Whisky

Zaterdag was in Goor de unieke radio-uitzending van het “Hofspijkers café”, afgeleid van Radio 2’s ‘Spijkers met Koppen’, waar Ruud Smulders vaste tafelgast is. Samen met De Hofheren van Hofstreek werd er gezorgd voor een uitzending vol humor, muziek en gouden verhalen. ’s Avonds volgde de voorstelling van Ruud; Rudiversum. De lachsalvo's die door de zaal galmden, gaven het succes aan.

The Lasses zorgden voor Schotse sferen in Delden, met hun theaterconcert De Ziel van Schotland. Wat de sfeer nog eens versterkte was de Whiskyproeverij in eigen bar De Oale Stek.

Een oergezellige afsluiter

Op zondag werd het Nationaal Theaterweekend in Goor afgesloten door Boer Boris. Bij binnenkomst waanden de bezoekers zich helemaal in boerderij sferen door de aankleding van Kinderdroomplek het Kukelnest. Een ware “Binnenhof” speeltuin voor de kinderen maakten het feest compleet. Maar natuurlijk spande de voorstelling van Boer Boris de kroon.

Dat cultuur voor iedereen kan zijn, heeft dit weekend wel bewezen. We hopen u binnenkort van harte te mogen ontvangen in De Reggehof in Goor en Het Parochiehuis in Delden.